Duurzaamheid

Met respect voor moeder Aarde.

Met LN kiezen we heel bewust voor duurzaamheid. Dat begint natuurlijk reeds bij de productkeuze: natuursteen is de meest duurzame vloerbedekking, het haalt een 20-keer lagere CO2 equivalent dan vast tapijt, bekeken over de hele levenscyclus.

Maar ook als bedrijf maken we bewuste, duurzame keuzes:

1. Transport: we gaan prat op onze Europese kwaliteit. Dat maakt de transportlijnen erg kort: onze Italiaanse en Spaanse fabrieken leveren ons voornamelijk aan via het spoor. Maar het kan nog korter: we behoren tot de top 5 van verwerkers van Belgische Blauwe steen. Van Henegouwen tot Tongeren, da's een veel lagere ecologische impact dan pakweg Vietnam - Tongeren.

2. Zonnepanelen: sinds 2012 hebben we al meer dan 618 ton CO2 bespaard dankzij de zonnepanelen op onze daken. En in 2020 voorzien we weer een extra investering in zonnepanelen.

3. Water: wij verwerken 15 ton natuursteen per dag. Daar is heel wat water voor nodig. We installeerden een bezinkbeken, waardoor slib uit het koelwater wordt gehaald. Dat koelwater blijft op die manier circuleren in ons gesloten circuit en wordt aangevuld met regenwater.

4. Verwarming: een 'frappant' neveneffect van de installatie van ledverlichting, was het dalen van de temperatuur in de toonzaal. We installeerden in 2019 innovatieve stralingspanelen, samen met een nieuwe gascondensatieketel.

5. Minimaliseren van grondstofverspilling: met ons state-of-the-art machinepark beperken we snijverliezen, en waar deze toch optreden proberen we deze te verwerken tot, bijvoorbeeld, siergrind.

Bedrijf

Volg ons